Terug naar Start

 

Schilderijen te koop

 

Laat mij uw sjaal, deken of trui voltooien!

 

 

 

 

 

Kunst kopen, atelierbezoek

 

Op deze website kunt u diverse schilderijen zien, de prijs staat erbij vermeld (dit is inclusief 9 % btw). Deze werken kunt u ook komen bekijken in mijn atelier. De andere werken in mijn atelier haal ik niet te voorschijn op zo'n atelierbezoek omdat ik die werken zelf nog eens rustig wil bekijken, of ze gereed zijn of dat ik mogelijk nog iets eraan wil veranderen, ook weet ik daar de prijs nog niet van.

 

Ik vraag voor een atelierbezoek 10 euro (inclusief 21% btw). Ik stuur u eerst een factuur en zodra het geld is overgemaakt, maken we een afspraak.

 

Besluit u het werk te kopen dan kunt u bij mij pinnen (Maestro en V Pay) en daarna het schilderij meenemen.

 

 

Ik hoop mensen te ontmoeten die mijn werk mooi vinden en die gelukkig worden van mijn schilderijen. Ik heb er namelijk met zeer veel toewijding aan gewerkt en ze zijn allemaal uniek. Ik maak ze niet in series. Ik hoop dat u op de website iets vindt waar u blij van wordt.

 

Laat mij uw (jullie) schilderij voltooien!

 

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen dat ik iets voltooi voor u tot een kunstwerk, waarvoor u zelf het materiaal levert. Als het textiel betreft, verwijs ik u naar de link linksboven: Laat mij uw sjaal, deken of trui voltooien!

 

Het is ook mogelijk dat u mij uw schilderij laat voltooien. Of jullie schilderij. Want u kunt mij uw eigen schilderij laten voltooien, maar misschien is het ook wel een leuk idee om samen met uw partner of gezin of vriendengroep een schilderij te maken. Het kan zijn dat er een speciale aanleiding voor is, om een schilderij te maken, zoals een verjaardag. Ieder schildert op een linnen doek iets met acrylverf. Omdat iedereen verf op linnen kan aanbrengen, kan iedereen verven. De een schildert alleen kleurvlakken, een ander maakt een portret of stilleven, of een decoratief ornament. Bent u klaar met uw werk dan neemt u contact op met mij, via e-mail (margreethoosterhof@telfort.nl), zodat we een afspraak kunnen maken. U neemt het schilderij dan mee. We overleggen wat de bedoeling is.

Zijn er stukken in uw schilderij die absoluut niet mogen worden overgeschilderd, dan moet ik dat vooraf weten. Ik hou daar dan rekening mee. Kom ik er tijdens het schilderproces niet uit, dan overleg ik eerst met u. We kunnen ook van te voren bespreken of u voorkeur heeft voor bepaalde kleuren. Of het schilderij een bepaald onderwerp moet weergeven, of dat er een tekst moet worden toegevoegd, ik hoor het graag. Misschien hoef ik maar weinig te veranderen om het tot een eenheid te brengen, misschien schilder ik wel 80 procent van het werk over (maar alleen als ik weet dat dit mag). In ieder geval breng ik het werk tot een voltooid geheel. Ik vernis het en signeer het. Het is wel leuk als ik de namen weet van de makers van de reeds geschilderde stukken, zodat ik die namen ook (heel klein) (tenzij het groot moet zijn) op het doek kan schilderen.

Het is belangrijk dat u professionele acrylverf gebruikt, net als ik, zodat de door u geschilderde stukken niet eerder van kleur verschieten dan de door mij toegevoegde delen en de compositie later (na verloop van tijd) beeldend gezien uit elkaar valt. Ik werk zelf op linnen doek en gebruik de professionele acrylverf van Lascaux. Deze verf is wanneer het nog nat is veel lichter van kleur dan wanneer het is opgedroogd. Het formaat van uw schilderij is niet groter dan 100 bij 130 cm. Ik vraag voor dit alles 1000 euro en een voorschot van 300 euro. Dit is inclusief 9% btw. Ook voor een klein formaat vraag ik deze prijs, omdat het vinden van de oplossing evenveel tijd kost.

Het samen werken aan een schilderij is niet nieuw. Vroeger deden de grote meesters dit ook zo. Dan hadden ze leerlingen die details schilderden. De een deed de bomen, een ander de mensfiguren. Op het laatst kwam dan de meester die het voltooide en het signeerde. Ik vind het zelf ook wel een uitdaging, om iets tot een mooi geheel te maken. Het valt me soms op dat veel amateurs prachtige details schilderen, maar er net niet in slagen het geheel tot iets pakkends te maken, iets waar je jaren naar kunt kijken, zonder verveeld te raken. Of mensen schilderen een mooi mens of dier, maar weten niet hoe ze de rest moeten invullen, of met weke kleur. Misschien brengt een door mij aangebrachte toevoeging in uw werk u zelf ook een stap verder, voor uw volgend werk. Trouwens, ook ervaren schilders, die gewoon nieuwsgierig zijn naar hoe ik iets zal oplossen, zijn welkom met hun schilderij, of deels beschilderde doek. Ikzelf zal er trouwens altijd iets van leren, want oefening baart kunst! Wie durft de uitdaging aan? Ik kan van te voren niet zeggen hoe lang ik erover zal doen.