Terug naar Start

 

Paltrok

Twee-die-één-zijn

 

Roman

ISBN 9789059741652

Te bestellen bij www.gopher.nl (ongelimiteerde druk, dus nog steeds te koop).

Te leen in de Bibliotheek Centrum, Arnhem, het bevindt zich daar in het magazijn. In andere bibliotheken: aanvragen.

Voor een voorleesfragment, ga naar You Tube en toets in: Margreeth Oosterhof. Of kies: http://youtu.be/bSmVC7PdGKU

Wie is Paltrok?

Paltrok is een pseudoniem van Margreeth Oosterhof. Margreeth gebruikt de naam Paltrok als een soort keurmerk. Om aan te geven dat het schrijven van Paltrok iets anders is dan het gewone schrijven van haar (zoals de teksten op deze website). Het betekent dat het werk door de eindeloze molen van kritische waarneming en beoordeling is gegaan. Ze heeft er dan net zo lang aan geschaafd en op doorgezaagd, tot het geschrevene geschikt was voor de boekenplank.

Op dezelfde wijze is haar signatuur (margreeth oosterhof of GMO) op haar beeldend werk een keurmerk. Ze zet haar naam alleen op een werk als ze volkomen tevreden is met wat ze gemaakt heeft.

Waarover gaat het boek?

Twee-die-één-zijn is een psychologische roman. Het is een boek waarin voelen en waarnemen centraal staan. Het is Thirzsa, een beeldend kunstenaar, wiens gedachtegang gevolgd wordt. Zij voert de lezer langzaam mee in haar eigen wereld en naar de diepte van haar ziel. Waar ze iets aanwezig weet, dat hoognodig opnieuw en vervolgens anders bekeken moet worden.

De wereld van Thirzsa is een wereld waarin het begrip eenheid centraal staat. Tussen materie en niet-materie, tussen tijd en tijdloos, beeld en nabeeld. Maar ook tussen haar en Ode? Er wordt gedanst, geschilderd en vooral ook veel gevoeld in dit boek.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Laat het Paltrok weten door te mailen naar margreethoosterhof@telfort.nl