Home

 

Twee-die-één-zijn

Roman geschreven door Margreeth Oosterhof onder de pseudoniem Paltrok.

 

ISBN 9789059741652

Te bestellen bij www.gopher.nl (ongelimiteerde druk, dus nog steeds te koop), via deze link:

https://gopher.nl/shop/title.asp?id=12184

Te leen in de Bibliotheek Centrum, Arnhem, het bevindt zich daar in het magazijn. In andere bibliotheken: aanvragen.

Voor een filmpje over het boek, ga naar YouTube en toets in: Margreeth Oosterhof. Of kopieer deze link:

https://www.youtube.com/watch?v=bSmVC7PdGKU

Ik had als kind al de wens om in dit leven ooit een boek te schrijven. Waarover, dat wist ik lange tijd niet. Ik schreef wel, en schrijf nog steeds, omdat ik zo mijn eigen gedachten beter kan vasthouden en al schrijvend tot meer inzicht kom. Omdat ik op een gegeven moment zo veel gevoeld en gedacht had in mijn leven, vond ik het een verspilling van al die energie als ik dit niet herordende tot een samenhangend geheel. Anders zou het wegwaaien als de wind en verdwijnen, om daarna vergeten te worden. Maar gedrukt op het papier zou ik het opnieuw kunnen lezen en ervaren en ook anderen zouden al lezend daarbij aanwezig kunnen zijn en mogelijk daarna dichter bij hun eigen gevoel kunnen komen. Om daarna het boek neer te leggen en weer verder te gaan. Zo is mijn debuut ontstaan.

Waarover gaat het boek?

Twee-die-één-zijn is een psychologische roman. Het is een boek waarin voelen en waarnemen centraal staan. Het is Thirzsa, een beeldend kunstenaar, wiens gedachtegang gevolgd wordt. Zij voert de lezer langzaam mee in haar eigen wereld en naar de diepte van haar ziel. Waar ze iets aanwezig weet, dat hoognodig opnieuw en vervolgens anders bekeken moet worden.

De wereld van Thirzsa is een wereld waarin het begrip eenheid centraal staat. Tussen materie en niet-materie, tussen tijd en tijdloos, beeld en nabeeld. Maar ook tussen haar en Ode? Er wordt gedanst, geschilderd en vooral ook veel gevoeld in dit boek.